تفاوتهای افراد درون‌گرا و و برون‌گرا
مقايسه روان‌شناسانه بين افراد درون‌گرا و برون‌گرا:

بعضي‌ها ترجيح مي‌دهند که تنها باشند و تنها کار کنند و بعضي برعکس، ترجيح مي‌دهند در جمع زندگي کنند و با يکديگر کار کنند و بيشتر با مردم روبه‌رو شوند. روان‌شناسان به آن افرادي که جزو دسته اول هستند، درون‌گرا و به آن دسته از افرادي که در دسته دوم هستند، برون‌گرا مي‌گويند. بيشتر ما با افرادي که سبک فکري آنها با سبک فکري ما هم‌سويي دارد، راحت‌تر و خودماني‌تر هستيم. روان‌شناسان مي‌گويند نويسنده‌ها، نقاشان و باغبانان معمولاً درون‌گرا هستند و فروشنده‌ها، خدمه کشتي و هواپيما و پذيرايي هتل‌ها معمولا برون‌گرا هستند.
افراد درون‌گرا با امور دروني سر و کار دارند. مي‌توان گفت آنها افرادي هستند که به درون توجه مي‌کنند. درون‌گرايي، ويژگي افرادي است که تودار هستند و به درون‌‌نگري، وظيفه‌مداري، کناره‌گيري از ديگران و گاهي ناآگاهي اجتماعي گرايش دارند. آنها تمايل دارند که به تنهايي کار کنند و برتري آنها ضرورتا استفاده از هوش در مورد اشيا و عقايد، جداي از ديگران است. تيپ‌هاي احساسي، درون‌گرا هستند و تفکر همراه با قضاوت‌شان نشان مي‌دهد. که آرام و جدي باشند و براي کسب موفقيت، به طور دقيق بر امور مربوطه متمرکز شوند. آنها متقاعد شده‌اند که عمل‌گرا، نظم‌پذير، واقع‌گرا و قابل اطمينان باشند و به حقيقت امر توجه کنند و در محيط بيروني زندگي خود بيشتر با تفکر عمل کنند. اما در محيط زندگي با احساسات عمل کنند افراد برونگرا بيشتر به محيط بيرون گرايش دارند و مردم‌دار هستند. غالبا داراي حساسيت اجتماعي هستند و از آنچه براي ديگران اتفاق مي‌افتد، آگاهي دارند. آنها تا جايي که ممکن است دوست دارند با ديگران کار کنند. افراد برون‌گرا چون دوست دارند به صورت گروهي کار کنند احتمالا وقتي با يکديگر کار مي‌کنند، بهتر ياد مي‌گيرند. افراد برون‌گرا مايل‌اند برون‌گرا و مردم‌مدار باشند.
افراد درون‌گرا و برون‌گرا به طور متوسط در دو انتهاي مخالف يک خط قرار دارند. افراد درون‌گرا چون ترجيح مي‌دهند به تنهايي کار کنند، ممکن است در فعاليت‌هاي گروهي دچار اضطراب شوند. البته اين به آن معنا نيست که افراد درون‌گرا به هيچ‌وجه نبايد کار گروهي انجام دهند و يا افراد برون‌گرا نبايد به تنهايي فعاليت کنند. آنچه مسلم است، اين است که افراد بايد ياد بگيرند که در موقعيت‌هاي مختلف انعطاف‌پذيري بيشتري داشته باشند.

ازدواج درون‌گراها و برون‌گراها

شخصيت، مجموعه‌اي از خصوصيات سرشتي و اکتسابي ماست. براي مثال، يک فردي را مي‌بينيد که خيلي منزوي و درون‌گراست. بعد فرد ديگري را مي‌بينيد که خيلي شاد و برون‌گراست. گفته مي‌شود که اين دو نفر نمي‌توانند با هم ازدواج کنند. چون هر کدام ساز خودش را مي‌زند. يک کسي که از نظر ويژگي‌هاي شخصيتي، حد وسط باشد بسيار مناسب است.
آيا درون‌گرايان مي‌توانند با هم ازدواج کنند؟ شايد بد نباشد! چون هر دو ساکت يک گوشه‌اي مي‌نشينند و ممکن است خودشان راضي باشند. ولي آدم احساس مي‌کند که چه خانه ساکت و سردي! برون‌گرايان چه‌طورند؟ اين‌قدر حرف دارند که هيچ‌کدام حاضر به ساکت شدن نيستند. ولي مردم متعادل و عادي چه‌طور؟ آد‌م‌هايي که حد وسط اين دوتا ويژگي هستند.
از ويژگي‌هاي مهم شخصيتي که تاثير قابل توجه در اين زمينه دارند مي‌توان به درون‌گرايي و برون‌گرايي اشاره کرد. افراد درون‌گرا تمايل زيادي به گذراندن اوقات خود به تنهايي دارند، در حالي که براي افراد برون‌گرا تحمل چنين شرايطي بسيار سخت و آزاردهنده است. افراد درون‌گرا سرگرمي‌هايي چون مطالعه و تفکر دارند، در حالي که افراد برون‌گرا در شرايط جمعي و سرگرم‌کننده لذت مي‌برند؛ مثل بازي‌هاي دسته جمعي.
چنين ويژگي‌هايي به تعداد زيادي وجود دارند که البته گاه همسان بودن ويژگي‌هاي طرفين و گاه ناهم‌ساني آنها مي‌تواند فاکتوري براي ازدواج موفق باشد. براي مثال، ازدواج فرد درون‌گرا با فرد درون‌گرا موفقيت‌آميز خواهد بود اگرزندگي آنها زياد حالت سردي به خود نگيرد و اگر فرد برون‌گرا با فرد برون‌گرا ازدواج کند در صورتي که زندگي آنها بيش از حد حالت شلوغي و بي‌نظمي پيدا نکند آنها زندگي خوبي خواهند داشت ولي اگر فرد درون‌گرا با فرد برون‌گرا ازدواج کند و آنها به ويژگي‌هاي شخصيتي يکديگر آشنا باشند، زندگي پر باري خواهند داشت.

ازدواج معکوس
 

شايد اين پرسش به ذهن‌تان برسد كه اگر يك دختر درون‌گرا با يك پسر برون‌گرا و يا برعكس ازدواج كنند، آيا با هم سازگار خواهند بود؟
دختر و پسري كه قصد تشكيل زندگي مشترك دارند بايد خودشان را به ديگري بشناسانند. اما مشكل ازآنجا آغاز مي‌شود كه عده‌اي از آنان آموزش نديده‌اند و نمي‌دانند كه چگونه به اين شناخت برسند. عده‌اي ديگر هم فكر مي‌كنند در آينده بهتر يكديگر را خواهند شناخت، پس لزومي ندارد كه در آغاز زندگي مشترك، برخي مسايل عنوان شود. در صورتي كه زوج‌هاي جوان از همان روزهاي اول بايد يكديگر را خوب بشناسند، ضمن اينكه طرف مقابل را نيز به طور كامل با ويژگي‌ها و خصوصيات شخصي خود آشنا كنند. از همين رو بهتر است افراد با تفاوت‌هاي دو شخصيت درون‌گرا و برون‌گرا، به‌طور نسبي آشنايي داشته باشند.

14 ويژگي برون گراها و 7 ويژگي درون گراها

برون‌گراها اين‌گونه‌اند:
1 علاقه‌مند به وقايع پيرامون خود.
2 روراست و معمولا پرحرف.
3 عقيده خود را با عقايد ديگران مقايسه مي‌كنند.
4 اهل پيشقدم شدن در كارها.
5 به سهولت دوستان جديدي يافته و با يك گروه خود را وفق مي‌دهند.
6 افكار خود را راحت بيان مي‌كنند.
7 علاقه‌مند به افراد جديد.
8 بزرگ‌ترين وحشت آنها آن است كه نكند پس از يك فاجعه هولناك آخرين بازمانده بشر روي زمين باشند! (ترس از قطع ارتباط با دنياي خارج و مردم)؛ يعني تنهايي براي آنها بسيار آزار دهنده است.
9 از تعامل و ارتباط برقرار كردن با ديگران انرژي مي‌گيرند.
10خوش مشرب بوده اما زياد احساساتي نيستند.
11ريسك پذيرند، سريع تصميم مي‌گيرند، اجتماعي هستند، درك آنها آسان است، شخصيت آنها در خلوت و حضور ديگران معمولا يكسان است و معاشرتي هستند.
12 پس از آنكه حرف خود را زدند به گفته خود مي‌انديشند. علاقه‌مند به كار گروهي هستند. نقل هر مجلس هستند. موسيقي با صداي بلند و فعاليت‌هاي هيجان‌انگيز را بيشتر دوست دارند.
13 رنگ‌هاي روشن را بيشتر دوست دارند. بيشتر از اعمال ديگران خشمگين مي‌شوند تا اعمال خودشان. اطلاعات شخصي خود را به سادگي با ديگران قسمت مي‌كنند. رويكرد سريع‌الوصول را بيشتر ترجيح مي‌دهند. تنها از روي تجارب زندگي خود درس مي‌گيرند و نه عبرت گرفتن از ديگران.
14 57 تا 60 درصد از جمعيت زمين را تشكيل مي‌دهند.
• البته خصوصيات فوق هيچ ارتباطي با اعتماد به نفس داشتن فرد برونگرا ندارد، يك برون‌گرا ممكن است اعتمادبه نفس پاييني داشته باشد.
درون‌گراها اين‌گونه‌اند:
1 علاقه‌مند به احساسات و افكار خودشان، نيازمند به داشتن قلمرو شخصي، كم‌حرف، ساكت و متفكر.
2 دوستان زيادي ندارند. در ارتباط برقرار كردن با افراد جديد مشكل دارند. علاقه‌مند به سكوت و تمركز. از ديد و بازديد‌هاي غيرمنتظره و ناگهاني بيزارند.
3 كارايي آنها در تنهايي بيشتر است و ترس آنها اين است که فرديت خود را از دست بدهند. از فعاليت‌هاي انفرادي انرژي مي‌گيرند. 65 درصد نوابغ را درون‌گرايان تشكيل مي‌دهند.
4 در بين انبوه مردم بودن آنها را خسته مي‌كند. معمولا كم‌رو هستند. درك‌شان مشكل است. اهل ايده و عقايد نو هستند.
5 شخصيتي متمايز در خلوت خود و در حضور ديگران دارند. مشتاق و احساساتي هستند. معمولا احساسات‌شان را بيان نمي‌كنند. در جمع ناآشنا ساكت اما در جمع دوستان خود راحت هستند. تمركزشان زياد است. براي تصميم گيري به زمان نياز دارند. پيش از حرف زدن مي‌انديشند.
6 از در ميان گذاشتن اطلاعات شخصي خود با ديگران خودداري مي‌كنند. مايل به رويكردي آهسته اما دقيق‌اند. اهل عبرت گرفتن از ديگران‌اند و پس از آموختن روش زندگي، ديگرگونه زندگي مي‌كنند.
7 25 تا 40 درصد از جمعيت جهان را تشكيل مي‌دهند.
• اين خصوصيات هيچ ارتباطي با كمرويي درون‌گرايان ندارد. ممكن است آنها خيلي هم با اعتمادبه نفس باشند. آنها از قوانين خشک بيزارند و خواهان آزادي.
منبع:www.salamat.com